Naar inhoud

Divine, ondernemer met een sociaal en ecologisch hart

“Durven ondernemen is soms ook durven vallen. Wees niet bang, je staat weer op. Doorgaan!”

Een woensdag in januari. We ontmoeten Divine. Een druilerige dag in Sint-Niklaas maakt plaats voor onversneden enthousiasme. Wat ze doet? Zoals ze het zelf zegt, ze maakt handtassen voor moderne vrouwen die modieus willen zijn met zorg voor de planeet.

Divine had van kinds af aan de droom om zelfstandig te worden. Nog tijdens haar studies ‘duurzaam ontwerp’ start Divine met haar droom. Ze begint te ontwerpen, spreekt fabrikanten aan, maakt een businessplan,... Madiva werd geboren. Handtassen met een trendy, tijdloos en duurzaam design die bijdragen aan een betere toekomst. Want voor elke verkochte handtas doneert Divine een percentage een het goede doel.

Dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn was merkt Divine in haar zoektocht naar financiering. Ze had de indruk dat de banken haar soms echt uit lachten. Demotiverend zou je denken. Wel integendeel, Divine kreeg meer zin om te vechten en voor haar droom te gaan. En dat lukte haar. Ze ontmoet microStart waar ze een financiering krijgt.

Divine geeft dan ook de raad aan toekomstige ondernemers om zich steeds goed voor te bereiden, goed onderzoek te doen. En dan durven de stap zetten. Niet bang zijn om te vallen. Vallen hoort erbij. Durven ondernemen is soms ook durven vallen. En dan terug opstaan. Doorgaan!

 

Terug naar het begin van de pagina