Naar inhoud

microStart & Accenture België: een partnerschap met grote impact

30 mei 2023

Accenture ondersteunt microStart al enkele jaren bij haar digitale ontwikkeling via zijn Skills to Succeed-programma, waarbij technologie en menselijk vernuft worden gecombineerd. 

Deze samenwerking heeft dit jaar geleid tot het allereerste klantenportaal van microStart, een nieuwe belangrijke stap in de digitalisering van microkredietdiensten voor (toekomstige) ondernemers. 

Met deze tool en dit nieuwe digitale kanaal kan microStart nog verder gaan in het aanbieden van digitale diensten, ter aanvulling en versterking van de bestaande diensten. (Toekomstige) ondernemers kunnen nu online financiering aanvragen en inloggen op hun persoonlijke ruimte om documenten te downloaden, hun aanvraag in te vullen en de voortgang ervan te volgen. 

De afgelopen jaren is gebleken hoe belangrijk digitale diensten zijn voor de ondernemers die microStart financiert en ondersteunt. De overgrote meerderheid van deze mensen is uitgesloten van traditionele bankdiensten. Deze digitalisering vergemakkelijkt de toegang tot financiering voor een zo groot mogelijk aantal (toekomstige) zelfstandigen in België en zal het op termijn mogelijk maken om naast ondersteunende diensten ook diensten voor het beheer van leningen aan te bieden.

Een microStart & Accenture project te ontdekken in video :

 

David Dardenne, Senior Manager Financial Service bij Accenture België, vertelt over dit gezamenlijk engagement van microStart en Accenture :

"microStart heeft een buitengewoon vermogen om mensen in staat te stellen om financiële obstakels te overwinnen en een avontuur als ondernemer aan te gaan. Door de kracht van samenwerking te omarmen, ben ik,  zowel als Accenture en als individu zeer vereerd dat ons team en ik hebben bijgedragen aan het creëren van een klantenportaal voor microStart. Als ik nadenk over de recente lancering, ben ik trots en voel ik  oprechte dankbaarheid voor de gezamenlijke reis die we hebben ondernomen. Dit zorgvuldig opgebouwde portaal, dat het resultaat is van het onwrikbare partnerschap tussen Accenture en microStart, getuigt van onze gezamenlijke inzet om de klanten van microStart meer mogelijkheden te bieden."

 

 

  

Terug naar het begin van de pagina