Naar inhoud

Ons jaarverlsag 2022 is er!

3 mei 2023

Ontdek ons jaarverslag

 

Beste klanten, beste medewerkers, beste partners en beste vrijwilligers,

Met trots delen wij ons jaarverslag 2022!


Na een ongeziene gezondheidscrisis zijn we getroffen door de energiecrisis en de inflatie. Opnieuw moesten we het hoofd bieden aan nieuwe uitdagingen en in de eerste plaats aan onze ondernemende klanten. Ondanks de omstandigheden hebben microStart, zijn medewerkers en vrijwilligers hun uiterste best gedaan om honderden ondernemers in België te ondersteunen, te adviseren en te financieren.

Dankzij ieders inzet werden in 2022 de volgende resultaten behaald: 

- 555 microkredieten werden uitbetaald, goed voor een injectie van meer dan € 5,8 miljoen in de economie.

- Naast deze microkredieten werden ook 119 ereleningen (0%-leningen) toegekend voor een totaalbedrag van meer dan € 328 000.

- Meer dan 1460 personen hebben gebruik gemaakt van onze begeleidings- en opleidingsdiensten


2022 stond in het teken van het bezoek van Hare Majesteit de Koningin aan onze Antwerpse vestiging, de organisatie van drie campagnes gericht op verschillende doelgroepen en de afronding van ons strategisch plan 20-22, inclusief de implementatie van onze digitaliserings-strategie.


Het jaar 2023 wordt cruciaal voor de digitale, organisatorische en commerciële transformatie van microStart:


"In 2023 zullen we het transformatieplan 2023-25 uitvoeren met de komst van een nieuwe algemeen directeur. Het is eerst en vooral een ontwikkelingsplan dat unaniem gesteund wordt door onze medewerkers en bestuurders en dat onze organisatie efficiënter zal maken om onze sociale impact op het terrein te vergroten.
David Taquin, Chief Development Officer


Ontdek ons jaarverslagWij hopen dat ook u door het lezen van dit verslag vertrouwen krijgt in een meer inclusieve en duurzame samenleving.


Bedankt voor uw steun!

 

Veel leesplezier.

 

Terug naar het begin van de pagina