Naar inhoud

Vastberadenheid & passie: het recept voor het succes van Hana

“Haar vastberadenheid, bereidheid om te leren van haar fouten en de steun van haar vrienden en familie hebben haar geholpen om te slagen als ondernemer.”

Tijdens haar studie economie werkte Hana bij een boekhoudkantoor, waar ze waardevolle ervaring opdeed door kleine en grote bedrijven te helpen bij het opstellen van subsidieaanvragen en businessplannen. Ze dook direct in de wereld van ondernemerschap en zag de uitdagingen waarmee sommige ondernemers te maken hadden. Na het behalen van haar diploma verliet Hana deze branche om te werken voor grote bedrijven. Ze leerde er één grote les: als je het echt wilt, kun je het bereiken.

De COVID-19-pandemie gaf haar meer tijd om na te denken en onderzoek te doen. Ze herontdekte haar passie voor ondernemerschap en besloot, samen met haar partner, een aanvullende activiteit te starten. Omdat ze geen vergelijkbaar recept kon vinden voor haar favoriete gemberdrank die ze gewend was te drinken tijdens haar reizen in Afrika, begon Hana deze in grote hoeveelheden te produceren en te verkopen aan vrienden en familie. Maar al snel besefte ze dat ze geen legale procedure volgde. Zo begon ze zich te verdiepen in de verkoop van dranken in België. Na uitgebreid onderzoek vond ze onderaannemers en kreeg ze de nodige financiering van microStart en BNP Paribas om haar bedrijf in ambachtelijke dranken te lanceren. Vandaag de dag runt Hana naast haar productie en verkoop van dranken ook een kleine biologische kruidenierswinkel in Luik. Hoewel haar reis soms moeilijk is geweest, heeft ze nergens spijt van. Haar vastberadenheid, bereidheid om te leren van haar fouten en de steun van haar vrienden en familie hebben haar geholpen om te slagen als ondernemer.

Bovenal benadrukt Hana het belang van organisatie en evenwicht tussen werk en privéleven. Ze moedigt iedereen die dat wil aan om hun ideeën te realiseren en erover te praten met anderen.

 

Terug naar het begin van de pagina