Naar inhoud

Valérie opende haar frietkraam in Huy

“microStart is de grootste verrassing van al die jaren.”

Als dochter van restauranthouders kent Valérie de moeilijkheden van het vak en het is daarom dat ze zich richtte op de studie binnenhuisarchitectuur. Toen ze haar diploma had behaald, vond ze snel een job, trouwde ze en kreeg ze haar eerste kinderen. Valérie houdt van haar werk, maar vindt in de relatie met de klant niet wat haar bezielt en wat haar dierbaar is.

Voor de ontmoetingen en diversiteit van het cliënteel keerde ze vervolgens terug naar de horeca en opende ze met haar tweede man een frietkraam. Ze werken allebei hard en het werkt goed, maar na zeven jaar is Valérie in verwachting van haar derde kind en staat ze op het punt om te gaan scheiden.

Valerie moet voor zichzelf zorgen zonder financiële steun. Om de eindjes aan elkaar te knopen, combineert ze twee banen, met als gevolg dat ze geen tijd meer heeft voor haar kinderen. Ze neemt haar leven in eigen handen en opent haar eigen frietkraam, waarbij ze zichzelf drie jaar de tijd gaf om personeel aan te werven en zo wat tijd vrij te maken. Aangezien geen enkele bank haar project steunt, investeert ze haar persoonlijke spaargeld en leent ze van vrienden om haar bedrijf begin 2018 op te starten.

Frit’huy, gelegen in het hart van de stad, is een typisch Belgische familiezaak die zijn trouwe klanten frikandellen, hamburgers, verse frietjes en zelfgemaakte tartaarsaus aanbiedt.

Wanneer ze in moeilijkheden komt, door de kosten van haar zaak, doet Valérie een beroep op microStart. Haar adviseur, Juliette, stelt haar gerust en begeleidt haar bij alle stappen. microStart geeft haar financiële steun en Valérie kan opgelucht ademhalen. Juliette blijft haar begeleiden in moeilijke tijden, zoals tijdens de covidcrisis.

Valerie doet vandaag wat ze graag doet en is erin geslaagd om stabiliteit in haar leven te brengen. Ze is er trots op dat ze het niet heeft opgegeven, dat ze vanuit het niets is begonnen en dat ze het zo ver heeft gebracht.

 

Bezoek haar Facebook-pagina !

Terug naar het begin van de pagina