Naar inhoud

Mohammad opende zijn Syrische restaurant in Brussel

“De sleutel tot succes ? Geloof in jezelf en je dromen !”

In zijn restaurant vlakbij de Grote Markt van Brussel vertelt Mohammad ons zijn verhaal. Mohammad komt oorspronkelijk uit Syrië, maar kwam in 2016 naar België voor een Erasmusverblijf. Enkele maanden na zijn aankomst vindt hij een job als afwasser in een toeristisch restaurant om zijn studies te ondersteunen. Vastberaden en volhardend klimt hij snel op en hij wordt na een jaar manager van het restaurant.

Maar Mohammad heeft een ander doel voor ogen: hij wil voor zichzelf werken, voor een project dat hem na aan het hart ligt.

Gepassioneerd door koken en omdat hij de smaken van zijn land wil delen besluit hij zijn eigen restaurant te openen. Dat blijkt echter niet zo eenvoudig te zijn want tijdens de covid-crisis weigeren alle banken hem de nodige fondsen te lenen. Hij wendt zich daarom tot microStart. Hij krijgt er hulp voor het opstellen van zijn financieel plan en een microkrediet om de opstart van zijn zaak te financieren.

Mohammad had een moeilijke start, maar vandaag is Baladi, wat "mijn land" betekent in het Arabisch, de nieuwe “place to be" geworden om een leuk moment door te brengen met vrienden of familie. Dankzij het gezellige en lichte interieur voelt iedereen zich meteen thuis.

"Ik wilde in het centrum van Brussel zijn. Ik vind dat er een gebrek is aan adressen voor de lokale bevolking, studenten en werkende mensen, waar het mogelijk is om snel en gezond te eten, met vegetarische en veganistische opties, in een aangenaam kader."

Mohammad is heel tevreden, de klanten stromen binnen. Hij heeft vertrouwen in de toekomst en ziet zichzelf al een tweede restaurant openen, met een beperktere kaart, waar alleen een paar typisch Syrische gerechten zouden worden aangeboden.


Bezoek zijn Instagram-account of zijn Facebook-pagina

 

ONTDEK HET VERHAAL VAAN MOHAMMAD IN VIDEO

Terug naar het begin van de pagina