Naar inhoud

In Charleroi doet Eléa je watertanden met haar gebakjes en lekkernijen

“”

Als jonge bibliothecaresse overweegt Eléa een carrière in het secundaire onderwijs te starten. De gezondheidscrisis brengt haar echter op andere gedachten en ze beslist om een carrièreswitch te maken. Als amateurbakker wil ze de stap wagen en van haar passie leven.

Omdat ze niet goed weet waar te beginnen wendt Eléa zich tot Je CréeMonJob, een organisatie die ondersteunt bij het opstarten van een eigen zaak, en die haar helpt om opnieuw door de bomen het bos te zien. Ze weet nu al duidelijker welke stappen ze moet nemen om haar patisseriezaak te starten en daarbij haar eigen gepersonaliseerde taarten te maken.

Na enkele maanden begeleiding start ze haar online shop waarop haar klanten bestellingen kunnen plaatsen en haar zaak evolueert pijlsnel. Eléa heeft moeite om aan de vraag te blijven voldoen en in haar eigen keuken haar taarten bakken wordt daardoor ook ingewikkeld. Ze gaat op zoek naar een lokaal dat kan dienen als productieatelier maar ze hoopt er op langere termijn ook een theesalon van te maken om er haar klanten te kunnen ontvangen.

JeCréeMonJob verwijst haar daarom door naar microStart, die mee in het verhaal van Eléa stapt, haar begeleidt in haar project en haar een microkrediet toekent. In april 2022 wordt het atelier Eléa pâtisseries & gourmandises geboren, in het centrum van Charleroi.

Eléa heeft een moeilijk begin gehad maar ze raakte nooit haar motivatie kwijt en ze is vandaag echt trots te kunnen zeggen dat ze haar eigen zaak heeft. Eléa is er rotsvast van overtuigd: elk project is mogelijk, zolang je goed voorbereid bent, je erin gelooft en je jezelf omringt door de juiste mensen.

 

Terug naar het begin van de pagina